zaterdag 1 augustus 2009

Kapotte weg -> 15 minuten wachten

We waren al 'ns eerder 'n stoplicht tegengekomen dat 'n "tunnel met één rijbaan" afschermt. Maar onderweg naar Yosemite maakten ze het wel heel bont.Vijftien minuten wachten? Dat is wel heel lang. Riëlle deed zelfs de motor even uit, maar dat was in de hitte toch niet zo'n goed idee.

Uiteindelijk konden we na 'n minuut of 10 weer verder rijden. Maar het was wel 'n vreemd idee: 'n enkelbaansweg vlak bij Yosemite. Dat is toch nooit goed voor de doorstroming van het verkeer?

Toen we later die dag op de terugweg waren, zagen we de reden voor de eenbaansweg.Er is 'n stuk van 'n bergwand op de originele weg gestort en die is daardoor niet meer bruikbaar. Dus de eenbaansweg is 'n noodoplossing om te zorgen dat je in elk geval nog bij het park kan komen.

Zie ook:

1 opmerking:

Manon zei

Je kunt ook een van de andere parkingangen gebruiken hoor: in het zuiden (South Entrance, via CA-41) in het noordenwesten (Big Oak Entrance, via CA-120) of in het noordoosten (Tioga Pass Entrance, via CA-120; dicht van november-mei ivm sneeuw).
Maar als je uit de richting van Mariposa/Merced komt is de Arch Rock Entrance bij El Portal het snelst, zelfs met de 15 minuten wachttijd voor de steenpartij.