dinsdag 9 december 2008

Betalen bij de pomp

Vorige week sloeg de schrik om ons hart toen een benzinepomp van Chevron onze creditcard niet pakte. "Please see cashier" stond er in de display. Het zou toch niet weer zover zijn (geblokkeerd)? Maar binnen vroeg de meneer direct of het een Europese kaart was, want die kan de kaartlezer van de pomp nog niet verwerken. Oplossing: binnen de creditcardbetaling doen. Ik moest zeggen voor hoeveel ik dacht te gaan tanken, dus maar even veilig op $15 gehouden. De meneer stelde de pomp in en toen kon ik alsnog - voor maximaal die $15 -tanken. De pomp sloeg 'vanzelf' af. Had ik minder getankt (want tank vol), dan had ik binnen wisselgeld gekregen.

Gisteren ging het weer mis bij Valero, maar deze keer was het mijn eigen schuld. Ik had de instructies op de display niet goed gelezen (ik SCHREEF instructies, ik LEES ze niet!). Ik was afgeleid door een keiharde reclame op een tv-scherm boven de pomp en de display werkte anders. De medewerker legde me heel geduldig uit dat ik eerst moet aangeven of ik met debit- of creditcard wil betalen. Daarna kan ik de kaart laten scannen en de 'nozzle' (mondstuk) in de tank plaatsen om te tanken.
Toen ik weer naar binnen ging om te vertellen dat het gelukt was, vroeg ik de man direct hoe al die andere mensen de nozzle nou vastzetten tijdens het tanken. Ze gaan dan tijdens het tanken weer in de auto zitten (vrouwen), of ze leunen een beetje tegen hun auto aan (mannen) en komen weer in actie als de pomp afslaat. Hij heeft 't me laten zien, je moet een palletje vastzetten. Dat had ik natuurlijk wel geprobeerd, maar die schoot steeds los. De volgende keer als ik weer kom tanken, zal meneer Valero het me voordoen. Wat een service!

Geen opmerkingen: