zaterdag 27 december 2008

Sneller bij de huurauto's op het vliegveld van San FranciscoMocht je ooit op het vliegveld van San Francisco landen en naar de auto-verhuur moeten, let dan even op. Als je je koffers hebt opgehaald en de aankomsthal inloopt, hangt er 'n bordje met "car rentals" en 'n pijl links af. Als je die pijl volgt wordt je naar de air train ('n soort bovengrondse metro zonder bestuurder) geleid die je dan netjes naar de garage van alle verhuurders brengt.

Het enige nadeel van deze air train is dat hij nogal lang onderweg is, in elk geval als je bekijkt welke afstand hij aflegt. We hadden al 'ns eerder opgemerkt dat hij feitelijk om de hele terminal heen rijdt en daarbij allerlei haltes aandoet. Vandaar dat we gisteren maar 'ns niet de pijl hebben gevolgd en rechtsaf zijn gegaan. En inderdaad, dan kom je ongeveer net zo snel bij de air train. Maar dan wel vier haltes dichter bij de auto-verhuurders. Het scheelt misschien niet zo heel veel, maar als je al 15 uur aan het reizen bent is elke kleine winst mooi meegenomen.

Op de foto hierboven wijst de pijl je naar "International Terminal A". Ga je in plaats daarvan rechtsaf, dan stap je bij "International Terminal G" op. De trein rijdt tegen de klok in, dus dat scheelt vier haltes.

Geen opmerkingen: