zondag 7 december 2008

Inzamelen

Rond de feestdagen zijn er allemaal inzamelprojecten, zodat de minderbedeelden in de Amerikaanse samenleving ook kunnen genieten van een feestmaal of cadeautjes onder de kerstboom of in de kerstsok.

Toys for Tots
Zo zamelt het corps mariniers speelgoed in, dat project heet 'Toys for Tots' (tots=toddlers, dat zijn peuters). Op de radio hoor je oproepen om speelgoed te doneren. Ouders/verzorgers kunnen zich bij de lokale coordinator een aanvraag doen om hun kind(eren) te verrassen. Je levert het speelgoed nieuw en zonder cadeaupapier eromheen in. Ze moeten namelijk wel kunnen zien wat het speelgoed is om het te matchen met een kind. Het is zo sneu als een jochie een roze My Little Pony cadeau krijgt... Vrijwilligers pakken het cadeautje dan in, labelen het en dan gaat het met kerst naar het kind.

Hoe lever je spullen in?
De inzamelpunten staan heel strategisch opgesteld, bijvoorbeeld bij de in-/uitgang van speelgoedwinkels. Op allerlei plaatsen waar veel mensen komen (festivals, musea), wordt ingezameld. Zo stond naast de kassa van de Dickens Christmas Fair een trio mariniers in hun showuniforms voor de goede zaak te werken. Bij Christmas in the Park staan er 'drop off boxes':
Op de foto zie je links het Toys for Tots-huis. Deze drop off box is zo gemaakt dat de donaties er niet heel makkelijk en onopgemerkt uitgevist kunnen worden. Daar gooi je je cadeau in. De boodschappentas rechts op de foto is de drop off box voor de voedselbank. Het logo is een 'draaideur' waardoor je ingeblikt eten in de tas kunt laten vallen.


Cars-puzzel24 stukken$4,00€???

Geen opmerkingen: