woensdag 3 december 2008

Hoe groot is ons appartement nou echt?

Ik ben hartstikke blij met ons appartment hoor, begrijp me goed. Maar soms heb ik het gevoel dat het niet zo groot is als ons op papier verteld was. Daar staat namelijk dat het 1248 square feet is. En de omrekenhulpjes leren dat dat ongeveer 116 vierkante meter zou moeten zijn. En hoewel we mooie kamers hebben, zie ik die ruimte gewoon niet terug. Dus passen onze meubels er straks wel in?

Vandaag zijn we maar 'ns aan het meten geslagen. Helaas hebben we alleen 'n rolmaat met Amerikaanse maten (feet en inches). Maar dat is eigenlijk ook wel goed, want hopelijk wennen we dan 'n beetje aan het systeem.


Dus Manon en ik hebben net even de maten opgenomen. Als we vanaf het verste muurtje van de keuken naar het raam meten is het net geen 36 feet. En als we in de ene inbouwkast beginnen en doorgaan tot net zover in de inbouwkast aan de andere dan is het net iets meer dan 36 feet. Dus even simpel gezegd: 36' x 36'.

Nou zit er 'n raar hoekje in onze woonkamer. Een soort uitbouwtje waar de deur en raam naar de balkons zitten. Als ik die eraf haal, kom ik uit op 1183 square feet: 110 vierkante meter. Die 6 meter verschil zit vast ergens in wat hoekjes, dus die geloof ik wel. Tenslotte is 110 vierkante meter nog altijd 'n zeer ruim appartement. Maar waarom voelt het dan alsof onze eettafel (2m20 x 1m00) hier nooit goed gaat passen?

Goed... ik ga nog even wat dingen opmeten.

1 opmerking:

janneman zei

ow ja, imperial units - zucht.

één cubieke decimeter water is één kilo en als je dat één graad celcius of kelvin verwarmt, is dat één kilocalorie.

moet je voor de grap is uitrekenen met gallons, inches, pound en BTU :O

tipje; http://joshmadison.com/article/convert-for-windows/