zaterdag 20 december 2008

Ontbijt

Amerikanen zijn gek op cornflakes als ontbijt. Of eigenlijk zeggen wij het in het Nederlands iets te nauw. Amerikanen kennen de verzamelnaam "cereal" voor alle uit-graan-gemaakte ontbijtvlokken. Dus het zijn niet alleen cornflakes, maar alle daaraan verwante producten die in enorme dozen verkocht worden. De keuze is enorm: normale cornflakes, sugar frosted cornflakes, muesli, cruesli, honey coated wheat flakes... echt je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op het schap.

Het is toch vreemd dat tegenover die absurd ruime keuze in cereals 'n enorm schraal aanbod in broodbeleg staat. Maple syrup, drillerige jam en wat pindakaas. Oh ja, en ook 'n paar enorm dure potjes Nutella. Toch hou ik nog even aan de oude Nederlandse gewoonte vast: ontbijt met 'n paar zoet belegde boterhammen.

Nou ja... dat wordt natuurlijk wel steeds lastiger als Manon dit soort cereal voor me meeneemt.


Een eenvoudig doch voedzaam ontbijt?

Ooit betaalden we bij de delicatessenwinkel in Utrecht acht euro voor 'n doos fruit loops. Maar hier haal je dezelfde doos voor 'n dollar of vier in huis. En zeg nou zelf: wie wil er nou niet af en toe met een hap zoette confetti ontbijten?Fruit loops422 gram$4€8

Geen opmerkingen: