maandag 1 december 2008

Klaarwakker om vier uur 's nachts

Al jarenlang hou ik vol dat ik eigenlijk nooit last heb van 'n jetlag. En veel mensen kijken dan toch wel wat jaloers naar me. Maar het is echt zo: ik ga gewoon op 'n normale tijd naar bed en de volgende dag zijn lichaam en geest ervan overtuigd dat het echt 'n normale ochtend is.

Tenminste... dat was zo...

Nu word ik namelijk al bijna drie weken steeds 's nachts om vier uur wakker. Terug in slaap komen kost moeite en lukt vaak niet; ik ben blij als rond zes uur de wekker gaat. Ik heb ook regelmatig de grootst mogelijke moeite om aan het eind van de middag 'n beetje overeind te blijven.

Nou heb ik de afgelopen jaren in Nederland ook van die periodes gehad dat ik al om vier uur wakker werd. Dus ik weet niet zeker of dit nou 'n jetlag is. Maar toch... zou ik er dan zo ineens last van hebben? En zo lang?

Geen opmerkingen: