woensdag 10 december 2008

Gasrekening aan de balie betalen

Bij gebrek aan een Amerikaanse bankrekening, moesten we op een andere manier onze maandelijks terugkerende kosten (huur, Comcast, elektriciteit) betalen. De meeste kunnen we via onze Nederlandse creditcard betalen. We gingen er dus vanuit dat we de gasrekening ook op die manier konden betalen. Niet dus. Gelukkig hadden ze een alternatief: persoonlijk betalen.

Ik ben daarom vanochtend naar een Postal Annex/Fedex-agentschap geweest waar ze ook 'utility payments' verzorgen voor PG&E (onze gasleverancier), maar ook voor een aantal telefoonmaatschappijen. De dichtstbijzijnde Postal Annex zit hier 4,5 mijl verderop. Het is dat we naast de $4,28 aan gas ook nog een security deposit van $190 moesten betalen, anders was ik meer geld kwijt geweest aan benzine dan aan het gas. De deposit moeten we betalen, omdat we onze Social Security Numbers nog niet hebben.

Aan de balie kun je cash betalen, met een money order of een bank check. Een bank check lukt niet als je geen bankrekening hebt en een money order slaat in dit geval nergens op. Als ik het goed begrijp is een money order namelijk een soort gedekte cheque die je ontvangt tegen inwisseling van cash. Een soort traveler cheques, maar dan zonder de travel. Money orders kun je bijvoorbeeld bij de Safeway halen of bij een Fedex/Postal Annex. Kortom, ik ging met een stapel cash naar de Postal Annex.
Het was allemaal goed te doen hoor, maar misschien snappen jullie dat we vandaag dan toch maar die Amerikaanse bankrekening hebben geopend.

Geen opmerkingen: