donderdag 18 december 2008

Schoonmaken met spray

Ik ben al een paar weken op zoek naar iets als Anti-Kal. Het water in Santa Clara is best kalkrijk, dus dat levert snel aanslag op. Maar nergens zie ik een kalkreiniger. Ook zie ik uitermate weinig Ajax-achtigen die je met water verdunt. Ik heb uiteindelijk Fabuloso Multi-Purpose Cleaner Lavender gevonden. Ik herken de lavendel niet zo. Het ruikt vooral sterk, ook al gebruik ik maar de helft van de aangegeven dosering.Wat ik verder vooral zie in de schappen met schoonmaakproducten, zijn sprays en schoonmaakdoekjes (wipes). Misschien ben ik ouderwets, maar ik geloof niet dat je met spray of wegwerpdoekje de boel goed schoon krijgt. Ik wil boenen met schuurmiddel en een emmer met sop.

Maar iets als Jif was ik ook niet tegengekomen, dus ik had al een fles azijn gekocht om de kalkkringen te lijf te gaan. Natuurlijk vond ik een dag later bij de Target of Walmart de Soft Scrub Lemon. Na een schoonmaakactie hiermee zien wastafels, gootsteen en douche er een stuk beter uit en het ruikt prettiger dan azijn!

1 opmerking:

janneman zei

kalk krijg je er ook met citroensap af..
en boenen? ehhh is dat niet een beetje ouderwets gewoon? zweet hoort op de crosstrainer, die je vervolgens met een spray schoonspuit ;-)