zaterdag 10 januari 2009

Dat is nou Silicon Valley

We gingen vandaag even 'n stukje wandelen in 'n park hier in de buurt: het Shoreline Park. Het is 'n mooi park met 'n vijver en allerlei veldjes, dus ik vermoed dat het er van de zomer stervensdruk is.


De vijver werd nu alleen door wat vogels gebruikt. Zoals deze Snip - die je natuurlijk herkent van het oude bankbiljet van 100 gulden


Maar aan de hoeveelheid surfplanken te zien, ligt die hele plas van de zomer vol met dit soort zijltjes

Het Shoreline Park is 'n typisch Amerikaans park. Dat houdt in dat je aan de ene kant 'n mooie vijver hebt en leuke natuur, terwijl je aan de andere kant vlak langs de kantoren loopt. Het devies is simpel: gewoon maar één kan opkijken.Alhoewel... soms kom je aan de andere kant ook hele leuke "beestjes" tegen. Zoals ineens het hoofdkantoor van Intuit. Dat zegt misschien niet veel mensen iets, maar het is (was?) één van de grootste makers van boekhoudsoftware van de VS. Altijd leuk als je die ineens tegenkomt.

Toen we weer verder reden, kwamen we ineens langs het hoofdkantoor van Google. Dat is natuurlijk veel bekender, maar helaas zat ik toen achter het stuur. En hoewel de Amerikanen vreemde capriolen gewend zijn op de weg, leek het mij verstandiger om m'n handen aan het stuur te houden. Dus die foto houden jullie nog tegoed.

Manon's reactie was weer mooi: "oh... dus daar werk ik binnenkort".

Geen opmerkingen: