woensdag 14 januari 2009

Leren navigeren (zonder GarminGarmin)Lang geleden (zo voelt het tenminste) vertelde Manon al over onze GarminGarmin. Het was het eerste apparaat dat we hier kochten en we zijn er nog steeds erg blij mee.

Maar er is wel 'n reden waarom we in Nederland ook nooit 'n GPS hebben gekocht. We hadden namelijk het idee dat wij met zo'n ding overal prima zouden kunnen komen, maar nooit zouden weten waar we zijn. Je leert nooit zelf de route, want je vertrouwt gewoon op de instructies van je "truus". Op zich is dat natuurlijk 'n prima keuze, maar wij vonden het nogal eng als dan 'n keer de GarminGarmin het niet doet.

Helaas bleken we daar gelijk in te hebben. We hebben regelmatig geen idee waar we zijn. We volgen gewoon braaf de instructies van de GarminGarmin op en komen (meestal) prima op onze bestemming. Maar laatst was de batterij ineens bijna leeg en we hadden het oplaadkabeltje niet bij ons. En hoe vind je dan de weg naar huis terug?


De stadsplattegrond van Santa Clara county en de snelwegenkaart van Noord Californië

Daarom proberen we de laatste tijd ook wat vaker zonder GarminGarmin te rijden. Gewoon met 'n ouderwetse kaart en stadsplattegrond. En dan blijkt het navigeren eigenlijk best mee te vallen hier. Zolang je noord, zuid, oost en west maar uit elkaar kan houden, kom je eigenlijk al 'n eind. Dus laatst zei Manon: "dan rij je hier gewoon op Montague en daarna op San Tomas en slaat dan na 'n mijl of vijf rechtsaf de El Camino Real op. En die volg je dan tot South Mathilda". En ik wist nog bijna wat ze bedoelde ook.

Geen opmerkingen: