dinsdag 27 januari 2009

Uitpakken

Manon vertelde al dat onze spullen uit Nederland zijn aangekomen. Joepie! Eindelijk onze eigen gigantische eettafel. Eentje waar ik tenminste wel op durf te gaan zitten.Je ziet duidelijk dat we even met 'n dubbele huisraad zitten. Maar als het goed is, wordt dat vanmiddag ook opgelost. Dan komen de mannen en vrouwen van het verhuurbedrijf hun spullen terughalen. Pas dan weten we echt hoe compleet onze eigen huisraad is.

Voor mij hebben de afgelopen dagen bestaan uit het uitpakken van dozen. Volgens de lijst van de verhuizers zaten in dat kleine containertje dat Manon liet zien namelijk 90 (!) dozen met onze spullen. En hoewel de verhuizers er al 'n paar hadden uitgepakt en Manon de dozen in de keuken voor haar rekening heeft genomen, stond een flink deel van de kartonnen monsters de afgelopen dagen braaf op me te wachten.Gelukkig hebben we behoorlijk wat stellingkasten meeverhuisd. Ik heb in de logeerkamer 'n paar stellingen opgebouwd en ben gewoon dingen uit het karton op de "mooie" Ikea-plankjes gaan stapelen. Eerst zoveel mogelijk boeken, later ook wat papieren en nog later... onze spelletjes.Gisterenmiddag en -vanavond hebben we de kleren uitgepakt. Daar heb ik geen foto van, maar je moet me geloven: onze kledingkasten hangen nu 'n stuk voller dan 'n week geleden. Zeker ook omdat we de ladenkast die we gehuurd hebben ook leeg moeten maken voor vanmiddag.

Het was 'n heel geprop. Maar op 'n paar dozen CD's en DVD's na, staat alles nu op planken en in kastjes. Maar ja, wat doe je met die 90 dozen en de enorme stapel vloeipapier die de verhuizer erin hebben gestopt om schade te voorkomen?

Gelukkig hebben we 'n tweede badkamer in huis. Dus het bad in die kamer heeft de afgelopen dagen gediend als opslag voor lege dozen en vloeipapier.Het is soms wel even opletten dat ik niet per ongeluk de kraan aantik. Anders zitten we ineens met 'n wel heel grote bak papier macher.

Als er iemand trouwens nog wat verhuisdozen wil hebben, dan kan'ie ze komen ophalen. Zo niet, dan zet ik ze vanavond in de afvalruimte hier op de verdieping. Als het goed is worden ze dan "vanzelf" door iemand afgevoerd. En het vloeipapier prop ik gewoon in de stortkoker waar "recycling" opstaat. Wieieieie.... plof.

Geen opmerkingen: