zondag 11 januari 2009

NRC - de weekHoe blijf je als Nederlander in Amerika op de hoogte van het nieuws in Nederland? En ook van de Nederlandse kijk op het wereldnieuws? In deze tijd zijn daar zat moderne manieren voor.

Zo zijn wij groot fan van de spelletjes-site jijbent.nl. Wat dat met nieuws te maken heeft? Alles! Zowel Manon als ik doen spelletjes met allerlei familie en vrienden. En bij elke zet tikken we 'n berichtje naar elkaar. Dus weet ik zo ongeveer elke dag wat mijn moeder kookt, van mijn schoonzus hoe ze gestruikeld is over 'n "blindenribbeltje" op het station en van mijn vriendin hoe ze uit hun tijdelijke onderkomen gevlucht zijn vanwege de kou. Het is misschien geen wereldnieuws, maar het is wel heel prettig om 'n beetje bij te blijven met het wel en wee van familie en vrienden.

Verder kun je natuurlijk veel via internet volgen. De NOS-journaals zijn weliswaar niet in breedband te kijken (zie deze klacht daarover), maar je kunt ze wel lezen of op postzegelformaat kijken. En nu.nl is ook zo'n beetje de gratis Telegraaf van internet.

Maar onze Nederlandse buren/vrienden kwamen aan met 'n wat traditioneler medium: een internationale editie van de NRC. Deze krant wordt wekelijks uitgegeven en heet dan ook: NRC - de week. Elke editie bevat het nieuws en de achtergronden van de afgelopen week, zowel Nederlands nieuws, maar ook internationaal nieuws en van die typische achtergrondverhalen die je in de weekendbijlage vindt. Dus kun je met je NRC - de week heerlijk doen wat je in Nederland ook doet. Lekker aan tafel de krant doorspitten.

Eigenlijk zijn er maar twee nadelen: allereerst is de "NRC - de week" nogal duur. EUR 217,50 voor 'n jaar, dus zo'n 4 euro per krant. Gelukkig valt de prijs voor ons erg mee: wij erven de krant van onze buren/vrienden.

Het tweede nadeel is wat groter: de krant wordt maar eens per week gedrukt en hij is bijna 'n week onderweg. Dus wordt er gekozen voor... uhm... zeg maar nogal "houdbaar" nieuws. Logisch natuurlijk, maar wel jammer. Nu zie ik net dat er ook 'n digitale editie is, die vast minder achterloopt. Maar ja, dan is het weer geen papieren krant. En dat is nou net zo leuk aan de "NRC - de week".

Geen opmerkingen: