dinsdag 13 januari 2009

Papierwerk

Als je hier een auto koopt, kun je die direct meenemen. De auto's zijn al rijklaar, je hoeft geen weken of maanden te wachten. Dat geldt zowel voor nieuwe als tweedehandsauto's. Je moet alleen nogal wat papierwerk doorwerken. Zoals dit belachelijk lange koopcontract.
Ter vergelijking ligt er een 8,5"x11" papier naast (iets korter dan A4)

Het formulier is zo lang, omdat er een wet is die verbiedt dat zulke contracten over meerdere pagina's verspeid mogen worden. Alle gegevens, handtekeningen en parafen moeten op 1 kant staan. Waarschijnlijk om gesjoemel met losse pagina's te voorkomen, of dat je iets vergeet te tekenen of te paraferen. Alles is dus 'overzichtelijk' op een lang vel gezet, zodat je 'in een oogopslag' alle contractonderdelen ziet. De achterkant is helemaal vol geschreven met toelichting.

Zere arm
Ik had een zere arm van al die handtekeningen zetten. Op het koopcontract moest ik 7 keer een krabbel zetten en 3 parafen. En dan waren er nog 7 andere formulieren die we moesten tekenen. Waarom heb ik in hemelsnaam zo'n lange handtekening bedacht...

Alle formulieren op een rij
Dit zijn de formulieren die we moesten tekenen:
1. Koopcontract (zie foto)
2. Verklaring dat we de auto hebben gekocht zoals hij nu is, en dat er niets beloofd of gegarandeerd is.
3. Dat de auto is overgedragen van de dealer naar ons (Transfer & Reassignment). We krijgen binnenkort van de DMV het bewijs ('title') dat het nu onze auto is. Tot die tijd rijden we met een sticker op de voorruit waarop staat dat de title onderweg is.
4. Wat we aan aanvullende producten en services hebben gekocht, wat we betaald hebben aan 'document preparation fee' en 'smog fee'.
5. Dat we afzien van een servicecontract.
6. Dat we afzien van een annuleringsclausule (je betaalt dan $150 voor die clausule en nog $200 als je de auto echt terugbrengt).
7. Dat we er van op de hoogte zijn dat onze auto een voormalige huurauto is.
8. Dat we de garantie- en inruilvoorwaarden (Warranty & Exchange Policies) hebben gelezen voor tweedehandsauto's. Als we niet tevreden zijn kunnen we binnen 30 dagen of 1000 mijl de auto inwisselen voor een andere -gelijkwaardige of duurdere- auto.

Nu nog even een cashier's check bij de bank voor de betaling en dan kunnen we de auto meenemen.

Geen opmerkingen: