woensdag 7 januari 2009

Kleine tip voordat je werkvisum aanvraagt

Zodra je weet dat je een buitenlands werkvisum moet aanvragen (of door je werkgever laat aanvragen), dan is het handig om te controleren of je paspoort binnenkort aan verlenging toe is. Je moet voor de aanvraag sowieso een paspoort hebben dat minimaal nog een (half?) jaar geldig is. Maar als je paspoort binnen de geldigheidsduur van je visum verloopt, dan kun je overwegen om nu al een nieuw paspoort aan te vragen. Zit je visum eenmaal in je paspoort en verloopt je paspoort eerder dan je visum, dan krijg je niet automatisch een nieuw visum in je nieuwe paspoort. Je moet dan steeds je nieuwe paspoort zonder visum EN je oude paspoort met visum bij je hebben als je reist. Deze wijsheid heb ik uit de begeleidende brief van de advocaat die onze visa heeft geregeld.

Zo verloopt mijn paspoort in mei 2011 en mijn L2-visum is geldig tot en met 28 september dat jaar. Ik ga in 2011 dus met 2 paspoorten op stap...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello both of you,

Ik wil graag naar america, werken, tegelijk zoek mijn vermist zoon, al ongv 12 jaar vermist in USA.

maar heb ik moeilijk om visa aanvragen, omdat ik heb niemand, geen kennis, soms denk ik voor bussiness en werk, maar ik zoek iemand die kan vertrouwen, en help mij, ik heb veel meegemaakt endoorgemaakt na ik escape from Indonesie, na mijn fam vermoord in Indonesie omdat wij chinese, daarna escape to NL, maar ik alleen maar belazerd, door vreemde mensne, advies van vreemda mensen die ik kent in vliegtuig, daarna opsstraat... meschien u wil mij helpen, voor ik verteld door, wacht ik u reactie, aub. Wens ik de beste, en niemand meegemaakt wat ik en mijn zoon meegemaakt. Hartelijkdank, takecare ok, melanie uit den haag

Frank zei

Hallo Melanie,

Wat vervelend allemaal zeg.

Met 'n Nederlands paspoort, mag je zonder visum maximaal 90 dagen in de VS blijven. Wil je langer blijven, dan moet je eerst 'n visum hebben.

Als je niet (zoals wij) voor je werkgever overkomt, is de greencard-lotery misschien 'n idee. De kosten daarvan zijn beperkt en we ontmoeten wel 'ns mensen die op die manier naar de VS zijn gekomen.

Veel succes en sterkte met alles.

Frank