maandag 26 januari 2009

Reparaties

Hmpfff... scheidt eerst de magnetron er mee uit, blijkt de wasmachine het ook niet helemaal goed te doen. Gelukkig zijn het allebei GE-apparaten, dus de monteur kon beide tijdens een bezoek repareren.

Kanonne
In de magnetron was 'het kanon' dat de microgolven uitzendt, kaduuk. De bevroren gehaktballetjes bleven bevroren en een kopje water draaide mooi rond maar bleef koud. Het kanon was oververhit geraakt en dat is een bekend probleem bij deze magnetrons. De monteur had al een nieuw exemplaar bij zich. Er is niets wat wij kunnen doen om het te voorkomen.

Doe ze in de wasmachine
De wasmachine kon niet op 'koud' wassen. Tot vorige week had ik meestal op 'warm' gewassen, een keer op 'hot'. Maar ik had een paar kekke, felgekleurde shirts gekocht die allemaal koud gewassen moesten worden, dus dan doe ik dat braaf. Alleen kwam er geen water in de machine als ik de knop op 'koud' zette. Frank heeft al eerder verteld dat de wasmachine is aangesloten op de warmwatertoevoer vanaf de ketel op het balkon. Daardoor kan ik niet zelf de temperatuur instellen op bijvoorbeeld 30, 40, 60 of 90 graden (Celsius).

De GE-man heeft met wat draadjes geklooid en nu werkt het wel. Hij vertelde er alleen bij dat het 'warme' water niet warm genoeg is om schoon te wassen. Dat dat een bekend probleem is. Dat had ik in het begin al gemerkt met de witte was. Maar sinds ik Tide met baking soda gebruik ziet de witte was er een stuk beter uit. Zijn tip is om de trommel eerst half te vullen met heet water en vervolgens pas de knop op 'warm' te zetten. Heel fijn zo'n tip, maar is het niet handiger als GE gewoon apparaten maakt die goed werken?

Geen opmerkingen: