maandag 19 januari 2009

Internationale bankcheque

Hoe betaal je de huur nou als je nog geen bankrekening hebt (of nog niet voldoende saldo daarop maar wel op je Nederlandse rekening) en je Amerikaanse huurbaas wil alleen maar cheques innen? Je kunt je werkgever natuurlijk vragen een cheque te regelen en dat te verrekenen met je salaris. Maar wij gebruiken de internationale bankcheque van de Postbank.

Als je online bankiert bij de Postbank, dan heb je onder het menu 'Overschrijvingen' de mogelijkheid om een internationale overschrijving te doen. In dat formulier kun je aangeven dat het een internationale bankcheque moet worden. Je hoeft dan geen IBAN-nummer te hebben van de begunstigde. Je geeft dan het bedrag in de goede valuta aan, vult de naam en adres in van de begunstigde in en drukt op 'Verzenden'. Er wordt dan een cheque gemaakt door de Postbank (of door een gelieerde bank in de VS) en die cheque wordt vervolgens verstuurd naar de ontvanger. De ontvanger moet de cheque weer inleveren bij de bank om het geld te ontvangen.

Het versturen van een internationale bankcheque via de Postbank kost 14 euro per cheque.

4 opmerkingen:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

hoelang is zo'n bankcheque onderweg?

Frank zei

Bij ons zat er 'n week of twee tussen het geven van de opdracht en het moment dat de check/cheque bij de begunstigde was.

Anoniem zei

Hier is een linkje naar de site van de Postbank/ING met hun indicaties: http://www.ing.nl/particulier/betalen/betalen-en-het-buitenland/verwerkingsduur-buitenlandse-betalingen.aspx